Viktigt med en bra sport bh

Olika träningsformer ställer olika krav på en sport-BH. Brösten är uppbygda av ligament och är ingen muskel. Har du en gång töjt ut ett ligament kan det aldrig återta sin ursprungsform. Om du då använder dig av en stabil sport-BH så bibehåller brösten sin form längre.
Intensivare träning ger en rejäl belastning för bröstvävnaden och den behöver avlastning oavsett hur stor bysten än är. Men även lätt träning ger belastning på bysten. Håller du inte brösten på plats under träningen kan även smärta uppstå i rygg, nacke, skuldror och bröst.
Visste du att i genomsnitt rör sig bröstet 9 cm vid ett löpsteg. Brösten rör sig upp och ner, sida till sida, och ut och in, som en åtta.

Vi har ett stort utbud av sport-BH:ar, i kupstorlekar, så kom förbi så hjälper vi dig att hitta vi rätt modell utifrån din byst och träningsform. Vi har även sprt-BH med bygel för dig som har större byst, detta ger ett extra stöd.

IMG_0216

Om du är intresserad av att se hur brösten rör sig när man aktiverar sig så kan du gå in på en länk som Shock Absorbers tagit fram, Bounce-o-meter, där kan du välja aktivitet och bröststorlek och sedan se hur brösten faktiskt rör sig i olika dimensioner.

http://shockabsorber.co.uk/en/bounce-o-meter/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *